Otrok s sladkorno boleznijo v vrtcu, šoli in pri športnih ter drugih aktivnostih

Otrok s sladkorno boleznijo v vrtcu, šoli in pri športnih ter drugih aktivnostih

10 

Pripravljenost sprejeti otroka ali mladostnika s sladkorno boleznijo povsem enakopravno kot zdrave vrstnike zahteva določen napor in je, kot pri vsaki bolezni, povezana s strahom in skrbmi. Knjižica ima namen ta strah in skrbi zmanjšati.

strani: 390
leto izdaje: 2012
ISBN 978-961-93202-1-1

Kategoriji: , Product ID: 1796

Opis

Pripravljenost sprejeti otroka ali mladostnika s sladkorno boleznijo povsem enakopravno kot zdrave vrstnike zahteva določen napor in je, kot pri vsaki bolezni, povezana s strahom in skrbmi. Knjižica ima namen ta strah in skrbi zmanjšati. Znanje nas opogumlja in s tem približa težko kronično bolnim, tako da lahko svoj poklic in poslanstvo opravljamo bolje in z več veselja. Zato smo na Pediatrični kliniki v Ljubljani in v Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami v imenu otrok, mladih in njihovih družin hvaležni za vsakodnevne plemenite odločitve številnih vzgojiteljev, učiteljev pa tudi ravnateljev, da si pridobijo dodatno znanje o sladkorni bolezni in z njim pogumno sprejmejo svoje varovance iz rok zaskrbljenih staršev in skrbnikov v vrtce in šole — kot povsem enakovredne in enakopravne člane skupnosti.

Pri vsebini knjige in kot avtorji posameznih prispevkov je sodelovalo 13 strokovnjakov. Knjigo je uredila Nataša Bratina.

strani: 390
leto izdaje: 2012
ISBN 978-961-93202-1-1