Čebulna krostata
Za 4 osebe potrebujemo:
- 275 g listnatega testa
- 500 g čebule
- 4 jajca
- 200 ml smetane
- 150 g pancete
- 10 g masla
Priprava:
Čebulo narežemo na večje kose ter jo prepražimo na maslu, da malo porumeni. Nato jo ohladimo.
Pečico segrejemo na 180 °C.
Jajca stepemo s smetano, solimo in popramo. V zmes dodamo prepraženo čebulo in na drobne koščke narezano panceto.
Model za pite premera 24 cm namažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo in položimo v model tako, da sega testo tudi na rob pekača. Z vilicami ga dokaj na gosto prepikamo.
Po testu razporedimo zmes iz čebule, jajc, smetane in slanine. Pečemo približno 30 minut, da se po vrhu zlatorumeno obarva. Ponudimo jo nekoliko ohlajeno.
več receptov